Els nostres vins

  Les terres de la vall del Corb són seques i àrides, amb una alta insolació que fa que el raïm tingui una excel-lent maduració i sanitat. Els vins blancs i negres que són francs i tenen cos, destacant la seva graduació alcohòlica.

 

 

La varietat "Ull de Llebre"

 

  Aquesta també és denominada tempranillo, cencibel (la Manxa), negre fi o negre del país (Castella i Lleó). Es troba en abundància a Burgos, La Rioja, Cuenca i Ciudad Real. Es considerada la varietat principal en les denominacions d'origen Calatayud, Cigales, Conca de Barberà, Costers del Segre, La Mancha, Penedès, Ribera del Duero, Rioja, Somontano, Utiel Requena, Valdepeñas i vins de Madrid. El seu grà es mitjà, rodó i de pell normal. De brotació més aviat primerenca, madura a mitjans de setembre.

  La vinya d’aquesta varietat és vigorosa, d'aspecte semidret. El seu carràs és mitjà, compacte, llarg i alat. S'adapta a qualsevol terra, però dóna la millor qualitat de most en les parcel·les orientades a migdia, ben assolellades. Es poc sensible a les gelades primaverals. Aquesta varietat dóna vins de molta qualitat, ben equilibrats i aromàtics, d'acidesa i graduació mitges, poc color, encara que molt estable, amb moderada acidesa fruitera, agradable perspectiva aromàtica (prunes negres, cireres, gerds) i excel·lents aptituds de criança. Són vins molt aptes per madurar. És una varietat recomanable per millorar els vins negres. El seu escàs nivell d'oxidesa s'adapta tant als vins joves, com als envellits en bóta de roure.

  La varietat "Macabeu"

  Malgrat que hi ha diverses hipòtesis sobre els orígens d'aquesta varietat, una de les més plausibles la presenta com a originària d'Àsia Menor, punt d’origen de moltes varietats mediterrànies. No obstant això, sabem que aquesta vinya és conreada a la Península des de temps molt antics, des d'on es va propagar al sud de França. La varietat es troba pràcticament en totes les regions vitivinícoles de l'estat espanyol. El seu principal cultiu s'estén a Catalunya, l’Aragó, l’Alt Ebre i el Midi francès. És un cep de port dret, de brotació tardana i maduració de mitjana a tardana, i en conseqüència es defensa bé de les gelades. És molt sensible al mildiu, l'oídio i, sobretot, a la botaytis, el que n’impedeix un cultiu massiu a les planes o en terres excessivament elevades. El macabeu viu molt bé en pendents assolellats, ja que és molt resistent a la sequera, motiu pel qual va ser molt conreat i apreciat a Algèria. Produeix vins de color groc palla, rics en alcohol, amb una acidesa elevada, d'aroma afruitat i sabor lleugerament astringent, i amb un bon equilibri entre l'acidesa i l'alcohol, el que permet l'obtenció de bons vins de criança. A Catalunya forma part, al costat de les varietats xarel-lo i parellada, de la famosa trilogia varietat del cava. A la Rioja se n'laboren vins blacns monovarietals, alguns del quals fermentats en bota i envellits. A França es troba profusament en tota la regío dels Pirineus Orientals, on madura bé, i és així que ha esdevingut una part importan de les composicions vitivinícoles de les denominacions de la Cétes-du-Rousillon i dels clàssics dolços naturals de Rvesaltes.

El nostre horari d'obertura.

 

Dilluns    -----------    Tancat

Dimarts  -------  9:00 a 13:00

Dimecres  ------  9:00 a 13:00

Dijous   -------  15:00 a 19:00

Divendres  -----  9:00 a 13:00

Dissabte  ------  9:00 a 13:00

Diumenge  ----  10:00 a 13:00

Contacte

Cooperativa del camp de Maldà.
Sant Pere. 7
25266 Maldà

 

Si voleu demanar informació sobre els nostres productes, si us plau, no dubteu a contactar amb nosaltres trucant-nos al telèfon:

 

+34 973 330049+34 973 330049

 

o enviant un correu electrònic a la següent adreça:

info@cooperativademalda.es.

 

També podeu utilitzar el nostre formulari de contacte.

Cooperativa del camp de Maldà. a les xarxes socials

Tweets de Cooperativa de Maldà @Camp_de_Malda
Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Cooperativa del camp de Maldà.