L'oli d'oliva verge extra

L’oli d’oliva verge és el que s’obté de l’oliva mitjançant procediments mecànics o altres mitjans físics.

 

 

  L’oli de Maldà amb una acidesa màxima de 0’4º, representa la categoria més alta dels olis d’oliva verge, com correspon a l'oli amb la D.O. Protegida Les Garrigues. A més, l’acidesa d’aquest oli no supera les dues dècimes (0'2º) de mitjana.

  L’oli elaborat al molí de la Cooperativa de Maldà s’obté de la molturació de l’oliva en fred per a preservar totes i cadascuna de les propietats del fruit. El resultat és un suc de fruita, natural; un oli ric en polifenols, agents antioxidants propis de l’oliva que són molt beneficiosos per a la salut. Els controls sobre la producció certifiquen pràctiques agrícoles correctes i respectuoses amb el medi ambient.

  Els mètodes de conreu aplicats pels agricultors de la DOP Les Garrigues, les condicions climàtiques de la zona, la cura en la collida de l’oliva arbequina i l’elaboració de l'oli són la principal garantia per a l'obtenció d'un oli 100% natural de gran qualitat.

  L'oli és VERGE i de qualitat EXTRA, procedent de l'oliva ARBEQUINA. L'oliva es recull, principalment, a mà i directament de l'arbre amb el sistema de "pentinat" de les branques; es mol en fred amb mitjans mecànics o físics.

En tot el procés, des de la recollida de l'oliva fins a l'elaboració de l'oli, es treballa amb molta cura per no alterar les propietats naturals que conté l'oliva, tant les biològiques com les organolèptiques. L'oli que s'obté és un suc de fruita natural, amb tot el contingut que li confereix la varietat arbequina.

  És un oli fruitat d'oliva fresca, verd quan prové d'una collita més primerenca i de color verd groguenc dens, amb "cos", aroma net de fulla i herba, i sabor ametllat lleugerament amarg i picant al final. A mesura que l'oliva madura, l'oli esdevé més groguenc i amb un sabor més suau i més dolç.

 

Algunes notes sobre la tradició olivarera i oleícola de Maldà

Joaquim Capdevila Capdevila

  Ja el Baró de Maldà, Rafael d’Amat de Cortada i de Sanjust, en la primera de les visites que fa a Maldà, durant la segona meitat del s. XVIII, diu que des del castell de la vila i fitant cap a Arbeca, només divisa oliveres i més oliveres. De fet, aquest conreu, la vinya i els cereals han conformat la trilogia tradicional de l’agricultura d’aquestes terres. En aquesta agricultura, el conreu de l’olivera hi ha tingut una incidència molt important.  Tant és així que la gent fins ara mateix del collir olives n’ha dit “collir” per antonomasia: “ara ve el collir”, “que culls ja?”. La varietat d’oliva de Maldà i dels pobles de l’entorn és l’arbequina. Així s’hi referia el poeta i propietari establert a Maldà Josep Iglesias i Guizard a Corrandes segarrenques:

El nostre horari d'obertura.

 

Dilluns    -----------    Tancat

Dimarts  -------  9:00 a 13:00

Dimecres  ------  9:00 a 13:00

Dijous   -------  15:00 a 19:00

Divendres  -----  9:00 a 13:00

Dissabte  ------  9:00 a 13:00

Diumenge  ----  10:00 a 13:00

Contacte

Cooperativa del camp de Maldà.
Sant Pere. 7
25266 Maldà

 

Si voleu demanar informació sobre els nostres productes, si us plau, no dubteu a contactar amb nosaltres trucant-nos al telèfon:

 

+34 973 330049+34 973 330049

 

o enviant un correu electrònic a la següent adreça:

info@cooperativademalda.es.

 

També podeu utilitzar el nostre formulari de contacte.

Cooperativa del camp de Maldà. a les xarxes socials

Tweets de Cooperativa de Maldà @Camp_de_Malda
Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Cooperativa del camp de Maldà.